Ghid pentru Înmatricularea unui Autoturism în România

Ghid pentru Înmatricularea unui Autoturism în România

Înscrie orice auto în 3 zile cu Zagato acte auto. Acte necesare și procedura pentru inmatricularea unui autoturism în România indiferent de model sau vechime.

Pentru a vă asigura că totul decurge fără probleme, este esențial să fiți familiarizat cu actele necesare și cu procedura pe care trebuie să o urmați.

În acest ghid conceput de biroul nostru de perfectare acte vă vom prezenta lista detaliată a actelor necesare și vom descrie pașii care trebuie parcursi pentru a înmatricula cu succes autoturismul în România. Biroul de înscriere auto Zagato este aici 24/7 gata sa ajute cu toate procedurile inclusiv livrarea actelor la domiciliu.

Actele Necesare Pentru Înmatriculare

Cartea de Identitate a Autovehiculului (CIV): Acest document este emis de țara în care a fost achiziționat autoturismul și conține informații esențiale despre vehicul.

Certificatul de Conformitate (COC): Acest document atestă faptul că autoturismul respectă standardele de siguranță și emisii din Uniunea Europeană.

Polița de Asigurare RCA: Asigurarea de răspundere civilă auto este obligatorie în România și este necesar să aveți o poliță valabilă pentru înmatricularea autoturismului.

Dovada de Plată a Taxelor și Impozitelor Locale: Veți trebui să plătiți o taxă de înmatriculare și un impozit anual, care variază în funcție de caracteristicile autoturismului.

Documentul de Proprietate sau Contractul de Vânzare-Cumpărare: Dacă sunteți proprietarul autoturismului, veți avea nevoie de documentele care atestă acest lucru. În cazul achiziționării, contractul de vânzare-cumpărare trebuie să fie autentificat la notar.

Procura, dacă este cazul: Dacă altă persoană se ocupă de înmatricularea autoturismului în numele dumneavoastră, veți avea nevoie de o procură legalizată.

Dovada Inspectiei Tehnice Periodice (ITP): Autoturismul trebuie să fie supus unei inspecții tehnice periodice valabile înainte de înmatriculare.

Dovada Plății Taxei de Mediu: În funcție de emisiile de CO2 ale autoturismului, poate fi necesară plata unei taxe de mediu.

Declarația Vamală: Dacă autoturismul este adus dintr-o țară non-UE, veți avea nevoie de această declarație.

Procedura de Înmatriculare

Înainte de a începe procesul de înmatriculare, asigurați-vă că aveți toate actele necesare pentru a nu pierde timp și resurse.

Plătiți Taxele:

Efectuați plățile pentru taxele și impozitele locale asociate înmatriculării autoturismului.
Efectuați ITP-ul: Programați o inspecție tehnică periodică la un centru autorizat și asigurați-vă că autoturismul dvs. corespunde standardelor de siguranță și emisii.

Completează Cererea de Înmatriculare:

Completați cererea de înmatriculare la sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din județul dvs.

Depuneți Actele:

Prezentați toate actele necesare la DRPCIV, inclusiv cererea completată, documentele de proprietate, COC-ul, polița RCA, dovada ITP-ului etc.

Plătiți Taxa de Înmatriculare:

Efectuați plata taxei de înmatriculare la ghișeu. Așteptați Eliberarea Plăcuțelor de Înmatriculare: După ce ați depus toate documentele și ați efectuat plățile necesare, veți primi plăcuțele de înmatriculare.

Montați Plăcuțele de Înmatriculare: Plăcuțele de înmatriculare trebuie montate pe autoturism conform reglementărilor în vigoare.

Obțineți Numărul de Înmatriculare: După montarea plăcuțelor, veți primi numărul de înmatriculare, iar procesul de înmatriculare se consideră finalizat.

În România, taxele și impozitele pentru autovehiculele în funcție de capacitatea cilindrică a motoarelor pot varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul vehiculului (benzină, motorină, hibrid, electric), nivelul de poluare, normele Euro, vechimea vehiculului și altele. De asemenea, aceste tarife pot suferi modificări de la un an la altul în funcție de deciziile legislative.

Înmatricularea unui autoturism în România implică o serie de acte și proceduri legale iar biroul de înmatriculări auto Zagato poate fi ajutorul dvs. de încredere. Este elementar să vă asigurați că respectați toate cerințele și urmați pașii în mod corespunzător pentru a evita eventualele complicații, pentru alte informații sau delegarea responsabilităților nu ezitați să luați legătura cu noi la telefonul afișat în pagina de contact a site-ului nostru web care este despre inscrieri auto în doar 3 zile.

Pentru a obține cele mai recente informații despre industria auto blog-ul nostru plin de noutăți și va poate ajuta în lămurirea tuturor aspectelor privind înmatricularea vehiculului dvs. în condiții de urgență.

Pentru informații actualizate și detalii specifice aveți varianta sa consultați site-ul oficial al DRPCIV sau adresați-vă direcțiilor locale ale acestei instituții dacă sunteți din afara București/Ilfov, zona unde ne desfășurăm activitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *